Retetã tartã cu afine

Cea mai buna tartã pe care am fãcut-o vreodatã este si foarte foarte simplu de facut. Foarte putine ingradiente si va iese un desert absolut delicios. Vedeti mai jos pasii.

Ingrediente

  • 150 grame unt
  • 250-300 grame de fãinã (aici depinde de aluat, sa il puteti modela)
  • câteva picãturi de apã rece ca gheata
  • 750 grame afine proaspete sau congelate
  • 100 grame zahãr
  • 3 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Reteta este foarte usor de facut. Untul lasat la temperatura camerei se amestecã cu fãina si câteva picãturi de apã rece ca gheata. Se amestecã pana nu se mai lipeste de maini si apoi se bagã la frigider minim o jumãtate de orã in folie alimentarã.
Reteta tarta cu pere
Reteta tarta cu afine
Afinele decongelate dupã ce au fost lãsate la stors se amestecã cu amidonul si zahãrul.Forma pentru tarta se unge cu putin unt daca este din ceramica. Daca este metalica se pune hartie de copt. Aluatul scos de la frigider se imparte in 3. O treime se lasa pentru decorul de sus. Restul se intinde cu sucitoarea si se pune in tava inclusiv pe margini trebuie sa ajungã. Apoi se pun afinele. Si restul de aluat il intindem si taiem 8 fasii pe care le vom folosi la impletitura de deasupra.O bagam la cuptor la 200 grade cam 40 de minute sau pana se face aurie deasupra.Vã garantez cã este genialã. Cu putinã inghetatã de vanilie deasupra…un deliciu absolut. Si nu trebuie sa fiti nush cat de pricepute in bucatarie, aproape se face singurå tarta asta.Astept poze cu tarta facuta si de voi in comentarii.Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch sau facebook @florinakrischblogVă pup cu drag,