Cum am renovat dormitorul doar eu și soțul?

Locuim la casă de aproape 6 ani și fiind casă nouă se mai așează în timp, mai apar crăpături. Așa că în primăvară am renovat biroul și suntem foarte multumiți de ce a ieșit. Am făcut un perete de lemn DIY după o poza de pe pinterest, vedeți aici ce bine arată, dacă vreți ceva altfel. Am așteptat câteva luni să vedem cum se comportă gletul și cum am fost foarte multumiți în toamnă am renovat și dormitorul. Când am gletuit prima dată ne-a facut tatăl meu toată casa și de la el am învățat ce și cum trebuie făcut. Ce consistență să aibă gletul, vopseaua, am pus plasă la crăpături și uite că ne-am apucat de treabă. Și în plus, Cristi s-a uitat mult la tutoriale pe youtube, te ajută mult.

Primul pas: Am eliminat crăpăturile

Primul lucru ce l-am făcut după ce am scos ce se putea din cameră și am acoperit restul, a fost să dăm cu șpaclul tot gletul care venea jos. La fiecare crăpătură am dat gletul jos ca să nu riscăm alte fisuri în viitor. Apoi am dat cu amorsă peste spațiile goale, am pus plasă unde erau crăpături și peste un strat de glet CT 26. Am lăsat să se usuce, apoi iar amorsă, apoi glet CT 27. Și în final amorsă și straturile de vopsea, albă. Toată casa este vopsită în alb pentru că am vrut să dăm culoare prin mobilă și decorațiuni, plus că se curăță foarte ușor. Orice se întamplă dacă nu merge cu o lavetă umedă poți da un strat de vopsea albă și e ca nou peretele.

Pasul 2 : Redecorarea dormitorului

De când ne-am propus să renovăm am decis să schimbăm și culoarea draperiilor și a covoarelor. Aveam perdele și draperii mov, covoare mov și lenjerie mov. Iar mobila este negru și alb. Și la tăblia patului aveam lipit un autocolant cu flori mov. Ei bine, autocolantele astea mi se par cea mai proastă idee pentru căde multe ori vin jos cu tot cu glet. Așa că am decis să pictez eu ceva. Ideea este că dacă mă plictisesc șterg cât pot de bine, dau cu vosea albă și fac altceva în loc. Nu mai trebuie să gletuim. Inspirația am găsit-o în autocolante, doar că eu am pictat-o cu pigment negru. Nu m-am putut hotărâ între un mesaj sau păpădii, așa că le-am combinat.

Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy

Mi-am scos scrisul mai mare, la fel și desenele pe hârtii. Și apoi am stat cu hârtia în mână și am făcut cu un creion marginile, cam 1:1. Apoi am făcut peste cu pigment negru diluat cu puțină apă. Trebuie puțină îndemânare și exercițiu, dar oricine poate. Am făcut câteva poze pe parcurs ca să se vadă procesul. La peretele de lemn doar după ce l-am terminat mi-a venit ideea să fac un articol pe blog și nu prea am poze cu procesul de vopsire. Am ales muștariu pentru perdele și draperii, le-am cumpărat din Leroy Merlin și tot de acolo am luat și materialele necesare, la fel și covorașele crem din blăniță. Mai jos am atasat 2 poze, inainte si dupa renovare.

Renovare dormitor diy before
Renovare dormitor diy
Renovare dormitor diy after
Renovare dormitor diy

Nu este chiar așa greu să renovezi, dar este mult de muncă. Oricum la final este foarte mare satisfacția când știi că e facut de tine. Ce ne mai deranja și nu avusesem timp a fost să organizăm cablurile frumos. Practic în dormitor mai trebuie să dăm comanda de un dulap, deh…3 persoane…multe haine, și cam asta ar fi. Vouă vă plac proiectele DIY, să aveți chestii unice și făcute de voi în locuință?

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch sau facebook @florinakrischblog

Vă pup cu drag,

19 comentarii

  1. Cunoscusem la un moment dat o tipa care se ocupa de asa numitul design interior. Tipa dadea sfaturi despre tot si despre toate. La dormitor, insa, a zis fix asa: „aici nu ma bag, aici e decizia exclusiva a cuplului si ideal ar fi ca el sa stea inchis, sa nu vada nimeni altcineva cum arata, pt ca ei 2 sa nu fie influentati de parerile celorlalti”. Si din ce zicea tipa, sfatul pt cei singuri suna cam asa: „fie il faci tu, dupa capul tau, fie il lasi complet gol, astepti sa te cuplezi cu cineva si il veti decora/personaliza impreuna”.

    Citind art tau mi-am amintit de acea tipa. Cu care n-am mai vorbit de peste 6 ani :))

    Apreciază

    • Nici eu nu sunt de acord sa ne influenteze cineva. L-am facut noi 2, cum am dorit. Eu am vrut sa transmit ca poti face lucruri si tu singur. Si pot iesi frumos. In biblioteca am facut un perete din scanduri, am scris si despre asta. Deci poti cu un buget mic sa faci chestii frumoase, unice.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s