O carte menită să te inspire -Povestea mea, Michelle Obama

De când am văzut că a apărut această carte la Editura Litera ,Povestea mea , de Michelle Obama mi-am spus că e musai să o citesc. Nu citesc eu multe autobiografii, dar sunt curioasă întotdeauna de ce se întâmplă în spatele camerelor. Am fost și încă sunt curioasă de cum este viața celor care se află tot timpul în atenția publicului. Cum este să ai urmăritori la fiecare pas pe urmele tale, cum este viața „behind the scenes”. Așa că de ziua mea am cumpărat ceva de pe emag.ro și mi-am luat și 2 cărți, una fiind Povestea mea.

Cartea Michelle Obama-Povestea mea
Cartea Michelle Obama- Povestea mea

Un copil modest care se zbate să ajungă unde visează și o poveste incredibilă

Michelle Obama, pe numele de fată Robinson a crescut într-o familie modestă, dar cu coloană vertebrală impecabilă și învățată de mică să ajute și pe alții. A fost un copil care se autodepășea, care a avut o mamă alături să îi sprijine și un tată cu o putere incredibilă. Tatăl ei a trăit foarte mulți ani cu o boală care l-a un moment dat l-a pus în scaun cu rotile, dar nu a lipsit nici măcar o zi de la muncă. Asta i-a învățat pe copii, pe Michelle și pe fratele ei, să fie puternici în orice situație și să nu se lase învinși. Și-a dat seama de mică că pentru a ajunge unde dorește trebuie să pună școala pe primul plan și, fiind un copil de culoare va trebui întotdeauna să lupte mai mult decât restul.Așa a ajuns la Princeton, una dintre cele mai bune universități din America și a descoperit cum e să fie singura femeie de culoare într-o încăpere. A luptat mult să devină avocat în birourile din San Francisco la care visa de mică și unde l-a și cunoscut pe Barack Obama. Povestea lor de dragoste a fost și una la distanță o perioadă și au întâmpinat multe greutăți financiare la început, ca și orice cuplu tânăr.

Ea nu și-a dorit ca Barack să intre în politică, dar a ajuns Prima doamnă

Viața lor după ce a intrat în politică a fost grea, el fiind la distanță 4 zile din 7. Abia în carte am aflat că fetele lor au fost concepute prin înseminare artificială pentru că a fost foarte greu să aibă copii pe cont propriu. Mariajul lor a fost pus în dificultate de distanța dintre orașe, având amândoi cariere în plin avânt. Ce am admirat mult la acest cuplu este comunicarea, nu au luat absolut nici o decizie fără să se consulte în prealabil. Inclusiv candidatura la președenție a trebuit aprobată de Michelle.

Cartea Michelle Obama-Povestea mea
Cartea Michelle Obama-Povestea mea

Profită la maxim de orice situație în care te duce viața

Și ajunsă Prima doamnă a avut curajul să facă lucrurile diferit. Să încerce să schimbe mentalități prin exemplul personal. A ajutat părinții să aibă grijă de alimentația copiilor și a încercat să ajute tinere la început de drum, tinere deosebite, așa cum și-ar fi dorit să facă cineva și pentru ea. Și-a dat seama că este prima femeie de culoare care locuiește la Casa Albă și atunci va trebui să facă mult mai mult pentru a demonstra ce poate. Și a făcut multe, a lăsat cariera ei pentru Barack și si-a pus toate cunoștințele în aplicare ca să profite cât de mult poate de avantajul pe care îl are asupra lumii.Cartea m-a fascinat pur și simplu, mi-a plăcut cum și-a spus povestea, cum viața te duce în cele mai neașteptate locuri, cum și-a protejat fetele. O femeie adevărată din toate punctele de vedere, o mamă minunată, o fiică deosebită și o Primă Doamnă care nu va fi uitată prea curând. O recomand cu tot dragul, o găsiți aici are peste 600 de pagini, dar merită citită. Voi ați citit-o sau încă nu? Ce v-a plăcut cel mai mult?

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch sau facebook @florinakrischblog

Vă pup cu drag,

4 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s