Perioada perfectă pentru o ciocolată caldă și o carte bună

Cred că ați aflat până acum că îmi place să citesc, să intru în povestea dintre rânduri și să îmi imaginez vizual conținul cărții. În ultima perioadă am citit aceste 3 cărți, romantice dar foarte captivante. Sunt o romantică incurabilă ce să fac. Mă rog, De veghe între lumi nu este romantică deloc, dar este foarte interesantă. Puțin puțin horror pentru mine care sunt o fricoasă și jumătate, dar m-a prins și a fost musai să o citesc până la final.

Recomandari de carti editura nemira
Recomandari de carti editura nemira

Utimul tren spre Istanbul

Încep cu aceasta, Ultimul tren spre Istanbul, carte scrisă de Ayșe Kulin, de la Editura Nemira din colecția Damen Tango. Cartea m-a indus puțin în eroare la început pentru că erau cam multe personaje și acțiunea se tot muta. Mi-au trebuit câteva capitole bune până să ma obișnuiesc, dar apoi eram așa curioasă să văd ce se întâmplă cu Selva și cu sora ei că abia mă puteam dezlipi seara de carte. Turcoaica Selva se căsătorește cu Evreul Rafael, chiar dacă tatăl ei îi spune că nu vrea să o mai considere fiica lui. Pleacă la Paris, dar Franța este invadată de naziști . Ca să își protejeze soțul și fiul se urcă în trenul care îi va duce înapoi în Turcia, sperând să nu aibă probleme și ca tatăl ei să o ierte. O carte pe care o recomand cu mare drag, un roman care te ține în suspans până la final.

Recomandari de carti editura nemira
Recomandari de carti editura nemira

O zi de Decembrie

Cartea preferată din ultima perioadă este cu siguranță O zi de decembrie, carte scrisă de Josie Silver, de la Editura Nemira. Am trăit alături de personajul principal Laurie toate emoțiile și trăirile prin care a trecut pe parcursul celor 10 ani de iubire ascunsă. O carte absolut minunată despre o dragoste la prima vedere care nu dispare nici după 10 ani, timp în care personajele au vieți separate și își ascund inclusiv față de ei înșiși sentimentele. Am citit cartea in 2-3 seri pentru că eram prea curioasă să văd ce se întâmplă și pentru iubitorii romanelor de dragoste o recomand din tot sufletul. Nu vă dau mai multe spoilere pentru că vă îndemn să o citiți.  Este un bestseller MINUNAT.

Recomandari de carti editura nemira
Recomandari de carti editura nemira

De veghe între lumi

Cartea De veghe între lumi, scrisă de Marisha Pessl,  de la Editura Nemira mi-a plăcut dar nu în mod deosebit. Mie nu îmi plac cărțile sau filmele horror și cartea aceasta mi s-a părut puțin. Mi-a atras atenția povestea, morala cărții, prietenia personajelor. Dar unele îmtâmplări le citeam așa cu fiori parcă. Cartea prezintă aventura unui grup foarte diferit de prieteni care rămân captivi într-o bulă a timpului, adică repetă aceeași zi până vor descoperi adevărul despre moartea prietenului lor, mort cu un an înainte. Și faza interesantă este că trebuie să aleagă fiecare pe altcineva care va trăi. Până la ultima pagină nu am bănuit cum se va termina, așa că v-o recomand cu drag.

Recomandari de carti editura nemira
Recomandari de carti editura nemira

Cititul nu îngrașă și mai ales în serile lungi de iarnă avem timp să ne relaxăm alături de o carte bună. Și Editura Nemira are reduceri grozave până în 6 ianuarie așa că intrați să vă faceți stocul.

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch sau facebook @florinakrischblog

Vă pup cu drag,

signature (1)

Mulțumesc Editurii Nemira pentru această colaborare minunată pe care am început-o.

 

 

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s