Este atât de ușor să fii bun prin Bursa Binelui

Bunătatea și modestia sunt cuvinte destul de rar folosite în zilele noastre. Sunt atât de puțini oameni care fac bine deși sunt atât de mulți cei care au nevoie. În preajma Sărbătorilor toată lumea își amintește să facă fapte bune, să dăruiască celor care au mai puțin. Dar nu este suficient.  Recunosc, și eu donez destul de rar, dar mă simt atât de împlinită când o fac. Și nu mă laud pentru că nu acesta este motivul pentru care o fac. O fac pentru că eu am suficient, alții…mai puțin, și dacă pot aduce măcar un zâmbet cuiva, știu că fac bine.

Sunt însă oameni care au această menire, de a face bine. Ei sunt voluntari și lucrează majoritatea în ONG-uri. Pentru că întotdeauna, unde-s mulți puterea crește. Și s-a demonstrat că se poate, cei care fac voluntariat schimbă comunitatea locală. În Cluj cred că cei mai cunoscuți sunt cei de la Beard Brothers care strâng bani și vor să cumpere o ambulanță pentru Smurd. Tot ei au renovat secția de Pediatrie III  împreuna cu Rotaract Vision . Și în ianuarie 2018  Spitalul Județean de Urgențe Cluj Napoca a primit aparatură pentru secția de arși din partea lor, bani strânși prin campanii. Deci se pot face atât de multe într-o comunitate, se pot schimba vieți. Trebuie doar să vrem.

Fapte bune prin Bursa Binelui la BCR

Este atât de ușor în zilele noastre să facem bine. De multe ori ne desparte doar un click. Iar BCR s-a gândit la cea mai simplă metodă de a strânge bani și anume prin donații online. În ziua de ani, cel mai mare dușman al nostru este timpul, niciodată nu este suficient. Aceasta este prima scuză pe care o găsim când nu reușim să facem ceva: nu am avut timp să merg să donez sânge, nu am avut timp să merg să cumpăr câteva lucruri pentru un nevoiaș și exemplele pot continua.

FB-BB_20-11-2018-036-w900-h700.jpg

Bursa Binelui este făcută astfel încât în doar câteva minute, de oriunde ai fi să poți face o faptă bună. Doar internet ai oriunde și oricând. Practic ei au strâns mai multe proiecte într-o platformă, pentru a îndemna oamenii să doneze mici sume de bani fără nici un comision. Adică donezi orice sumă poți tu, între 5 și 1000 lei, spre ce proiect dorești . Poți dona pentru copii bolnavi, diferite poiecte de ajutorare, centre cominutare, mese calde pentru nevoiași, animale, shoe box, bolnavi. Tu alegi. ONG-urile se folosesc astfel de crowdfunding (tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online: forumuri, platforme de socializare) pentru a strânge banii necesari proiectelor pe care le susțin. Și nu contează metoda care se folosește, fundraising (strângere de bani sau obiecte pentru o cauză nobilă) sau crowdfunding, atâta timp cât banii se duc unde este nevoie.

Și în plus, există și Campionatul de Bine, o competiție maraton prin care ONG-urile trebuie să atragă cât mai multe donații. La final, BCR dublează sumele strânse pentru primele 3 clasate, în limita a 5000 de euro. Așa că nu mai aștepta, donează și tu, durează 2 minute să faci o faptă bună. Eu am donat deja. Nu uita doar ca atunci când plătești să ai actualizat browserul la ultima versiune. Și nu îți face griji, plățile se fac prin platforma Euplătesc, care este complet securizată. Este mult mai ușor să facem fapte bune împreună, nu-i așa?

43328251_1702720136518165_1742836598447276032_n-w900-h700.png

Articol scris pentru Superblog.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s