America…un vis real prin work and travel

America este visul oricărui tânăr. Sau cel puțin așa bănuiesc eu. De mică am învățat limba engleză din desenele animate care erau date pe Cartoon Network. Pe atunci nu erau dublate în limba română, dar eram fascinată. Și încet încet am început să învăț să vorbesc limba engleză destul de ușor. Și pentru că omul cât trăiește învață eu și acum mă uit la filme fără subtitrare. Așa mai pot reține cuvinte noi. Apoi am crescut și am început să mă uit la filme făcute în America și mă visam și eu în California sau la New York. Los angeles și New York erau și încă sunt orașele în care visez și sper să ajung cât mai curând. Ce pasionat de călătorii nu visează la America?

Studenția și Work and Travel

Nu știu alții cum sunt, dar eu mi-am dorit să plec de acasă de la părinți în perioada studenției. Așa că m-am mutat de la Baia Mare la Cluj, stăteam în chirie cu încă 2 fete și ne gospodăream singure. M-a maturizat enorm faptul că eu trebuia să mă descurc singură, nu aveam nici o grămadă de bani de la părinți, aveam strictul necesar așa că nu săream calul. Dar fiind în alt oraș nu ai cine să te ajute la curățenie, să te verifice și poți alege să te maturizezi sau să o iei pe arătură, cum se spune pe la noi prin Maramureș. Eram la facultate și am aflat de programul Work and Travel de la colegii mei. Pentru cei care nu știu , acest program este destinat studenților din toată lumea. Părea foarte interesant, te duci în America, muncești, călătorești, te distrezi și vii și cu bani acasă. Singura chestie pentru care eu nu am aplicat era faptul că ai nevoie de o sumă de bani inițială, deși pe parcurs aceasta va fi achitată din salarul pe care îl vei câștiga acolo. Ei bine, eu nu aveam acei bani și sincer nici nu mi-am dat interesul prea mult. Dar și acum regret faptul că nu m-am informat mai bine și nu am fost mai îndrăzneață. Pentru că există credite care îți oferă banii necesari și din banii câștigați acolo rambursezi creditul. Oricum eu am lucrat în perioada vacanțelor de vară aici în Romania, dar era mult mai bine dacă aș fi muncit în țara tuturor posibilăților. Pentru că puteam să și vizitez locuri frumoase, să cunosc oameni, să observ culturi diferite și eventual să mai vin și cu niște bani acasă. Avantajele Work and Travel sunt multe: înveți mult mai bine limba engleză, cunoști oameni din toată lumea ( acest program este valabil pentru studenții din toată lumea), observi cum trăiesc americanii, ce obiceiuri au, dar în primul rând TE MATURIZEZI. Orice experiență departe de casă, pe o perioadă mai lungă te face să vezi altfel lucrurile, să apreciezi mai mult familia și prietenii. Te învață cum este să muncești și să fii pe cont propriu, vezi pe pielea ta cât de greu se câștigă banii. Pentru că majoritatea joburilor sunt în restaurante sau în hoteluri. Joburi nu tocmai ușoare. Dar în timp ce eu lucram în România pe perioada verii și mergeam în week-end la un picnic sau un road trip, un student se plimba în ziua liberă prin New York sau prin Florida. Iar de salarii…. nici nu are rost să deschidem subiectul. Cei plecați în America erau practic în vacanță cu Work and Travel, dar mai și munceau puțin. Știu asta de la 2 foști colegi de liceu care au fost în America și le-a plăcut foarte mult. Atât de mult încât au aplicat și a 2 oară și au fost acceptați. Chiar îmi spuneau că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din studenție.

florida-w900-h7001
Sursa: vacantespeciale.ro

Oferă copiilor tăi cât mai multe șanse

Adelina mea are doar 4 ani jumate dar chiar zilele trecute am discutat cu ea și am decis ca de acum înainte să se uite la desene pe Netflix doar în limba engleză. Vreau să cunoască cât mai multe limbi străine, să i se deschidă cât mai ușor ușile. Investim în educația ei și tocmai de aceea aș încuraja-o din suflet să se înscrie în acest program când va crește. Tocmai pentru că îi oferim tot ce are nevoie, poate chiar mai mult, nu vreau să trăiască cu impresia că viața este ușoară. Vreau să cresc,  un copil independent, un copil matur, cu poftă de viață. Sper să și reușesc, facem tot ce putem.

san-francisco-w900-h700.jpg
Sursa: vacantespeciale.ro

Îi vom oferi toate condițiile pentru deveni un adult echilibrat. Și dacă va dori să se alăture programului acesta o vom sprijini și o vom susține. Pentru că trebuie să le dăm aripi să poată zbura cât mai sus și mai frumos. Acest articol a fost scris pentru Superblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s