Domna doctor și halatul magic

Pentru nimeni nu este o plăcere să meargă la medic, cu atât mai mult pentru un copil. Sunt convinsă că toți părinții știu cât este de greu să convingi un copil mic să meargă cu plăcere la medic. De când am fost însărcinată a trebuit să merg lunar la medic și nu era o plăcere. Adică, cu dentistul nu am nici o treabă, dar cu medicii e altă poveste. Parcă am așa o frică de spitale, de medici, de medicamente. Iar frica de ace și de injecții este cea mai mare. Așa că vă dați seama că nu îmi era ușor să o conving pe pitica mea să mergem la medic.

Doamna doctor și halatul magic

În primul an  am avut noroc și nu am avut probleme așa că în afară de controalele normale nu era bolnavă. Dar apoi la 1 an jumate a intrat în colectivitate și am început cu mucișorii și răceli tot mai dese. Așa că vizitele la doctorița de familie se înmulțeau, iar Ade era tot mai activă sau chiar plângea. Dar la o vizită pe la 2 ani am găsit-o pe doamna doctor  și pe asistenta ei îmbrăcate în halate medicale formate din bluze medicale cu imprimeuri și pantaloni albi.

43013742_1872655332818702_5362072137102262272_n-w900-h700
Sursa: ehalate.ro

Bluze medicale cu elefanți sau cu gărgărițe

M-au impresionat și pe mine aceste bluze, iar Adelina mea era fascinată. Cum să nu fie când doamna doctor avea o bluziță albă cu elefanți multicolori, iar doamna asistentă avea o bluză cu gărgărițe multicolore. Erau așa simpatici că Ade a stat așa cuminte cât se uita doamna doctor în gâtul ei și o punea să inspire și să expire. Doctorița noastră este foarte drăguță oricum și le vorbește foarte frumos copiilor, dar bluzele astea au făcut o diferență pe la 2-3 ani. Era vârsta tantrumurilor când orice făceam nu era bine, orice se solda cu urlete și țipete. Dar la medic nu era cazul. Oricând avem de mers este o plăcere pentru ea și chiar abia așteaptă. Întrebarea ei este: Când mergem la doamna doctor cu elefănțeii magici? Pentru că elefănțeii sunt magici , ei ghicesc care este problema cu ea și medicamentele o vindecă. Așa că este ceva magic.

42332522_1857858574298378_8360345315601022976_n-w900-h700.jpg
Sursa: ehalate.ro

Chiar și prietenii noștri rămân surprinși când le spunem cât de fascinată este Adelina de doctorița ei. Pentru că ei duc adevărate lupte la medic. Îmi povestea prietena mea cea mai bună că urlă băiețelul ei ca din gură de șarpe când ajung în cabinet. Și i-am recomandat să îi spună doctoriței sale de acest magazin online de costume medicale si echipamente de lucru. Zis și făcut așa că au trecut vreo 2 luni de la discuția noastră și mă sună prietena mea să îmi spună că atunci ieșea de la medic, a făcut otită baiețelul ei, dar era prima vizită fără țipete. A găsit-o pe doctoriță într-o bluză cu pisicuțe și cât timp îi controla urechea doctorița îi povestea de pisicuța ei mică de acasă. Și deși îl durea urechea tare pe băiețel nu spunea nimic. Era atât de prins în poveste și se uita cu așa drag la pisici că uitase pentru 5 minute de durere. Era foarte bucuroasă și prietena mea și m-a sunat să îmi mulțumească.

23-300x300-w900-h700.png
Sursa: ehalate.ro

Ținuta contează, în special a unui medic, un om pe care nu vrei să îl vezi foarte des în cabinetul lui, eventual să stai la o cafea cu el. Ținuta schimbă totul și vrei ca persoana care te ajută să te faci bine să aibă o ținută adecvată și impecabilă. Medicii sunt salvatorii noștri și trebuie să îi reprezinte ținuta.

 

Acest articol a fost scris pentru Superblog.

Instagram @florinakrisch

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s