O destinaţie aparte, Japonia

Când spun gheişă, mă gândesc la Japonia, la Ţara Soarelui Răsare.  I se mai spune așa pentru că mai demult se credea că este prima țară care vede răsăritul soarelui. Japonia este o destinaţie la care visez de câțiva ani și pe care sper să reușim să o vedem. Să văd țara fascinantelor gheișe, de o frumusețe aparte. Am văzut filmul Gheișa acum vreo 5 ani și am rămas pur și simplu impresionată. Așa că am început să caut mai multe informații despre această țară. Și am rămas șocată, da, acesta este cuvântul, șocată de diferența atât de mare între ei și restul lumii.

Arhitectura fantastică cu templele lor antice mi-a plăcut întotdeauna, la fel și grădinile japoneze.  M-aș plimba prin ele să le admir ore în șir. La fel aș fi cu florile, fascinată de minunăția lor. Aș vrea să vă cum beau ei ceaiul, dacă este chiar așa ca în filme sau nu.

japan-in-full-bloom.jpg
Sursa: tvr.ro

Sakura sau atracția turistică principală a Japoniei

Sakura sau Festivalul florilor de cireș este un ritual național. Este sărbătorită atât în spații private cât și publice și se rostesc admirativ cuvintele „Sakura no hana ga sakimasu” adică înfloresc cireșii. Toată lumea le rostește cu bucurie, unii chiar călătoresc sute sau mii de km pentru a vedea înflorrirea lor. În Japonia se platează peste 400 soiuri de cireși doar pentru a le fi admirate florile. Ăsta este unul din lucrurile pe care le admir la japonezi, își respectă cu sfințenie tradițiile, au acest respect pentru flori nemaiîntâlnit. Sakura este floarea națională a țării și este imprimată peste tot, de la cești de cafea la tricouri. Acest spectacol al naturii durează câteva zile și atrage zeci de mii de turiști din toată lumea. Au făcut din acest festival și această tradiție poate cea mai importantă atracție turistică a țării lor. Japonezii divinizează natura, cu tot ce oferă ea, bune sau rele.  Ei nu își pierd credința chiar dacă au fost greu încercați de cutremure, reconstruiesc totul în timp record.

 

superblog-japonia-024-1024x678

Japonia construiește ca nici o altă țară din lumea. Am văzut atât de multe poze cu impresionantul oraș Tokio, încât abi aștept să ajung. Au facilități ultra moderne, cum ar fi trenul care circulă cu 600 km / oră prin levitație magnetică. Impresionant este puțin spus. Japonia este cel mai mare producător de autoturisme din lume. Inovează atât de mult în acest domeniu încât am impresia că peste puțin timp mașinile se vor conduce singure.

Japonia cu Exact Travel Club

Aș vrea să vizitez cât de mult pot din această țară fascinantă. Tocmai din acest motiv nu aș merge pe cont propriu într-un circuit în Japonia. Fiind o țară atât de mare nu știu cum ne-am descurca singuri să vedem ce ne-am propus. Regiunea Tokio este cea mai mare zonă metropolitană din lume, cu peste 33 milioane de locuitori, adică…cum să te descurci singur. Nu știu cultura lor, nu știu obiceiurile lor. Ei sunt atât de stricti în tradițiile lor încât nu aș fi sigură de nimic dacă fac bine sau nu.

460-w900-h700
Sursa: wall-street.ro

Vreau ca cineva să fie alături de mine pentru orice, să mi se explice obiceiurile lor, cultura ceaiului, dar și puțină istorie. Nu prea multă pentru mine dar oricum îmi place ca atunci când voi vedea un templu antic să mi se spună mai multe despre el, nu doar să îl admir și să fac poze.

Eu sunt genul de persoană care caută oferte, iar acum ceva timp eram curioasă cât ar costa o excursie în Japonia așa că am dat search pe Google. Așa am dat de cei de la găsit această ofertă Japonia 2019 la cei de la Exact travel club. Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost faptul că ghidul lor este un român care a locuit în Japonia 10 ani. Adică omul ăsta, Andrei Neagu, a trăit acolo 10 ani, știe exact despre ce vorbește și știe cele mai frumoase locuri. Știe să îmi arate și locurile mai puțin turistice, nu mă duce la cele mai scumpe restaurante, sunt convinsă. Mă va duce să vad și cartiere mai puțin turistice  din Tokio, Kyoto sau Hiroshima. Iar eu asta vreau când vizitez un loc nou, să descopăr locuri mai puțin turistice și să văd cum sunt oamenii, ce obiceiuri au. Obiceiuri de consum, de tradiții, de tehnologie, de tot, de la oameni care știu, cum este ghidul care a trăit acolo.

Comoditate și oferte personalizate

Legat de comoditatea unei vacanțe luate prin agenție nici nu cred că are rost să spun multe. Practic tu te duci, le spui lor ce îți dorești, perioada în care vrei să vizitezi, bugetul și câte persoane veți fi, iar de aici se ocupă ei de tot. De absolut tot adică, îți trimit oferte personalizate, caută bilete de avion cazare, transport, mâncare, obiective. Nici nu știu cât timp mi-ar lua să găsesc bilete de avion către Japonia în aprilie, dar nu la prețuri astronomice. Habar nu am. Dar nici nu voi ști pentru că atunci când voi vizita Japonia cu siguranță știu la cine să apelez. Mai trebuie doar să strâng banii și acolo sunt. Neapărat trebuie să văd Sakura și să mănânc sushi la el acasă.

Iti-place-mancarea-japoneza--Incearca-Teppanyaki--in-Bucuresti-w900-h700.jpg
Sursa: Business24.ro

Articol scris pentru Superblog.

Instagram @florinakrisch

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s