Acasă este familia și multa căldură

Sunt o persoană friguroasă, întotdeauna am fost. Sunt puține persoane mai friguroase decât mine pe care le cunosc. Eu am spus  de multe ori și o spun cu tărie când cineva se miră când eu îngheț de frig: de căldură nu prea mor oameni, dar de frig…îngheaţă mulţi. Eu sunt genul ăla de persoană care toată iarna are în picioare şosete pluşate, cizme de casă sau balerini îmblăniţi. Ce să fac, asta sunt eu. Partea mai grea este că soţul şi fiica mea sunt 2 călduroşi, aşa că ne- am adaptat unul altuia, mai greu dar ce să facem.

Acasă înseamnă căldură şi siguranţă

Pentru mine acasă înseamnă locul unde mă simt cel mai în siguranţă. Şi cum să mă simt în siguranţă dacă îngheţ de frig. Aşa că în momentul în care a început construcţia casei noastre am fost foarte atenţi la toate aspectele. Când ne-am hotărât ce ne dorim de la o casă ştiam clar că nu ne dorim o casă imensă pentru a nu plăti enorm întreţinerea. Şi am vrut să fie cât mai bine izolată pentru a nu se pierde căldura. Am ţinut cont şi de expunerea la soare. Pentru că soarele ne dă căldură gratis, aşa că am vrut lumină naturală cât mai multă în toată casa. Ceea ce este perfect, intră lumină naturală în toată casa şi o încălzeşte.

Cum să nu nu pierzi căldură

Bineînţeles că în momentul în care am achiziţionat casa am fost atenţi la toate actele. Inclusiv la certificatul energetic. Acesta este obligatoriu conform legii.

În cadrul certificatului energetic se vor determina consumurile locuinţei pentru încălzire, apă caldă de consum, iluminat, ventilare şi climatizare. Astfel acestea se vor încadra în valorile reglementate, rezultând clasa energetică a locuinţei dvs.

Tocmai din acest motiv nu cheltuim mulţi bani pentru încălzirea locuinţei iarna, deşi temperatura în casa noastră nu scade sub 22 grade. Pentru că este bine izolată şi se încălzeşte şi natural.  În cazul în care trebuie să îţi reabilitezi energetic locuinţa, fiind una mai veche ai cu siguranţă nevoie de audit energetic. Auditul energetic presupune găsirea celor mai bune soluţii pentru modernizarea şi îmbunătăţirea instalaţiilor astfel încât să ai cât mai puţine pierderi de căldură. Şi cred că toată lumea doreşte asta, să nu aibă pierderi de căldură în locuinţă. Pentru că în ultimii ani iarna la noi este tot mai friguroasă. Şi pentru că ştim cu toţii: iarna nu-i ca vara, la fel de cald adică.

Iar dacă vrei să verifici cât de bine izolată este casa ta, sau apartamentul, poţi face o termoviziune în roşu a locuinţei. Aceasta îţi va arăta zonele cu pierderi de căldură, unde ai infiltraţii de aer, dacă sunt conducte înfundate sau probleme electrice. Eu mă gândesc serios să fac asta pentru că vreau căldură în casă. După cum vă spuneam şi mai sus, foarte foarte rar este prea cald pentru mine.

Articol scris pentru Superblog.

Citat şi poză preluate de pe www.certificat-energetic24h.eu .

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s