Experiențe pentru suflet

Viața se măsoară în momentele pe care le trăiești și îți rămân întipărite în memorie pentru totdeauna. Cel puțin așa consider eu. Adică, nu mă înțelegeți greșit, vreau și îmi plac și lucrurile materiale, casă, mașină, haine, dar EXPERIENȚE frumoase de tot trăiești când faci ce îți place. Și mie îmi place foarte mult să călătoresc, asta am visat de mică, să văd cât mai mult din lumea aceasta atât de mare. Să vizitez cât mai multe locuri, să observ ce obiceiuri au oamenii din alte țări, să gust mâncare nouă. Să văd triburile din Africa. Și cel mai important pentru mine, să văd peisaje care mă lasă fără cuvinte, sau orașe în care să mă plimb ore întregi și să mă bucur de arhitectură.

Experiențe pentru sufletul meu

Pentru mine e foarte greu când vine vorba de alegerea destinației de vacanță. Pentru că am atât de multe locuri pe listă, încât este extraordinar de greu. Dar, de mică am fost fascinată de mare, de scoici și în special de corali. Una dintre cele mai mari dorințe ale mele este să fac scufundări ca să văd corali. Nu știu să vă explic de ce sunt așa topită după ei, dar mi se par fascinanți. Și am aflat că Marea Caraibelor este casa a aproximativ 9% din recifele de corali din lume. Citind mai multe despre Marea Caraibelor și Insulele Caraibe am descoperit că și Columbia are 10 insule în Caraibe.

64.JPG

Și când mă gândesc că de fapt știu atât de puține lucruri îmi vine să fac un credit mâine, să iau un rucsac și să plec. Să descopăr lumea asta atât de mare, să fac un circiut în Etiopia sau o expediție în Africa. Sunt intrigată și fascintă în același timp să descopăr noi civilizații. Și voi face asta cât voi putea de mult. Pentru că viața nu se măsoară în lucrurile materiale, ci în experiențele care îți rămân în memorie. Vreau să am parte de turism de aventură.

Columbia, o destinație fascinantă

De curând am terminat de văzut serialul Narcos, by the way, nu cred că este cineva care nu l-a văzut încă. Am rămas fascinați de tot ce a însemnat și a făcut Pablo Escobar, dar am și descoperit Columbia. Și am început să citesc tot mai mult despre această minunată țară, uimită fiind de traiul lor. Cum să nu îmi doresc eu să vizitez țara cafelei și a filmelor? Ia spuneți voi, aș putea? Eu nu cred. Legat de cartelurile de droguri, nu mai este vorba violențe cum au fost în anii 80-90 îintre cartelurile Medellin și Cali. Sigur că se consumă și acum o cantitate enormă de droguri, dar unde nu se întâmplă asta acum?

71.JPG

Tocmai din acest motiv sunt curioasă să văd cum a renăscut orașul Medellin după atâtea probleme. În 2013 a fost numit Cel mai inovativ oraș din lume. Iar de peisaje nici nu mai vorbesc, pur și simplu superbe. Este supranumit orașul eternei primăveri.  Vreau să trăiesc și eu alături de ei bucuria lor. Pentru că știm cu toții, columbienii sunt un popor vesel și nu uită, dar știu să se bucure de viață.

68.JPG

Bogota este capitala Columbiei și este un oraș al contrastelor. Acolo este mare diferența dintre cei săraci și cei bogați. Pe scurt, am rămas atât de impresioantă de tot ce știu până acum de această destinație încât vom porni într-o minunată aventură. Am găsit excursii personalizate la cei de la Extrem Travel și am hotărât să zburăm pentru prima dată peste ocean. Chiar va fi o adevărată aventură, pentru că zborurile noastre de până acum au fost de maxim 3 ore jumate. Dar pentru experiență merită orice zbor. Așa că acum am început pregătirile pentru minunata noastră vacanță, pe urmele lui Escobar. Vom vizita orașe, vom face scufundări și vom bea cafea. Și cel mai important, ne vom bucura că am putut să trăim această AVENTURĂ. Tu unde îți dorești să fie aventura ta?

 

Acest articol a fost scris pentru Superblog.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s