Când o casă devine casa perfectă

Eu am crescut la bloc, mă rog și 2-3  ani la bunici, dar în rest la bloc. Și visul meu de mic copil era să am o casă, nu un apartament ci o casă. Și musai să aibă etaj. Nu știu de ce, dar îmi plac de mor casele cu etaj, cu scări frumoase și cu balustradă. Deși, între noie fie vorba, nu m-am gândit cât este de greu să urci scările de zeci de ori într-o zi. Și acum e greu…dar la bătrânețe nu știu ce mă fac. Țin minte că de mică mă uitam fascinată la balcoanele pline de flori ale caselor cu etaj. Și visam ca atunci când mă fac mare să am și eu multe flori și o terasă unde să îmi beau cafeaua. Visam…

După mulți ani mai târziu am căsuța mea cu etaj și balustrada perfectă, am balcoanele pline de flori și am terasa mea. Dimineața beau cafeaua pe terasă, iar seara bem un pahar de vin și privim apusul. Iubesc apusurile și casa noastră are o priveliște atât de frumoasă  încât de multe ori nu îmi vine să cred că natura poate oferi așa spectacole.

Am cumpărat casa acum 5 ani de zile, o iubim, dar dacă am avea posibilități am face un proiect de casă care să ne reprezinte cu totul. Noi am cumpărat-o direct de la dezvoltator, avea 2-3 proiecte din care aceasta era singura cu etaj. Am luat-o pentru că ne place, dar dacă am fi făcut-o de la 0 am fi făcut unele chestii altfel. În primul rând, nouă ne place stilul modernist, avangardist, casa din poza de mai jos ne reprezintă cel mai bine.

AIA-Proiect-birou-de-proiectare-tel.-0722494447-img-02

Fără acoperiș, fără țiglă, multe geamuri, să fie luminoasă și grădină mare. Mă rog, grădină mare avem și acum și o ador, nu mă plâng. Una din chestiile pe care le-aș modifica la casa mea actuală ar fi un living mai mare. Am o problemă cu spațiul. De când mă știu părinților mei le era milă să arunce lucruri, așa că mă loveam constant de câte ceva. Mă trezeam plină de vânătăi că nici nu mai știam unde m-am lovit. Așa că cerința principală a fost să fie spațioasă, dar nu uriașă. Adică trebuie să o și încălzim și nu suntem milionari. Trebuie să fie o casă pe care îți permiți să o întreții. Și revenind la discuție, livingul nostru nu e foarte mare pentru ce aveam noi în plan. A trebuit să facem compromisuri. Dar dacă noi am face proiectul acum am știi exact ce vrem.

Și știu sigur că vreau un dressing, dacă tot e casă de vis, de vis să fie. Deh, sunt femeie și avem atâtea dulapuri în casă și puține haine zicem noi, dar tot nu încap. Și e tare frumos să fie toate hainele, pantofii, gențile așa organizate. Să le vezi, nu cum fac eu că le pun gențile prin cutii și uit de ele. Când le găsesc mă bucur așa tare că parcă e crăciunul. AIA-Proiect-birou-de-proiectare-tel.-0722494447-img-03.jpg

Aș vrea lumină în bucătărie, multă multă lumină în bucătărie. Eu, de fapt amândoi stăm destul de mult în bucătărie, ne place foarte mult să gătim. Și lipsește lumina exact pe blatul de lucru. Geamurile mari deasupra blatului de lucru sunt binevenite. Trebuie să vezi exact ce pui în mâncare, să nu fie prea multă sau prea puțină sare. Trebuie să vezi bine ca să nu te tai. Ne-am dorit o bucătărie spațioasă. Este și nu prea, adică nu am avut loc să punem mult visata și dorita insulă pe care a vrut-o Cristi. Mi-ar fi plăcut și mie să avem o insulă pe care să gătim sau la care să mâncăm doar.

Visul meu a fost să am o casă, nu un apartament. Așa vedeam eu în filme de mică și asta mi-am dorit. O am, nu este perfectă dar e a mea. Îi lipsesc probabil multe alte chestii dar care pentru mine nu contează. Eu aș schimba doar cele de mai sus. Și  acum visăm la o altă casă construită de la zero. Unde vrem noi și cum visăm noi. Dacă va fi să fie cu siguranță vom apela un birou de arhitectura. Vom discuta, ne va cunoaște întâi ca să vadăa exact ce ne dorim și abia apoi vom putea începe să lucrăm împreună. Să știe că pentru mine casa perfectă are o grădină perfectă cu multe flori, peste tot. Să fie cât se poate de tehnologizată, sisteme de irigații inteligente, termostat inteligent, panouri solare. Și cine știe câte idei îi mai vin lui Cristi al meu.

Pentru că așa se face o casă de vis, se pornește de la cei care locuiesc în ea. Trebuie sa îi reprezinte întru totul. De la designul casei și al grădinii, până la mobilă, decorațiuni și accesorii. Noi am făcut foarte încet mobilarea și utilarea casei tocmai din acest motiv. Am vrut să ne reprezinte, am vrut ca atunci când terminăm să putem spune, este mai mult decât mi-am dorit. Așa trebuie să fir și pentru voi, un loc de vis, unde să puteți crește copii.

AIA-Proiect-birou-de-proiectare-tel.-0722494447-img-04.jpg

Apelați la specialiști, în mod special pentru un proiect așa mare cum este casa.Ei sunt arhitecții viitorului tău. Ei vor ști exact să te îndrume spre ce ai nevoie sau nu, să te ajute oricând. Adică o faci pe viață probabil, trebuie sa fie a ta, din toate punctele de vedere. Așa că nu te grăbi, gțdește-te de 10 ori și fă o casă și bună să fie. Pentru voi și pentru totți cei care locuiesc în ea. Și nu uitați că o casă, oricât de perfectă ar fi ea, se transformă în acasă când este locuită de zâmbete.

Vă pup cu drag!signature (1)

Acest articol a fost scris pentru Superblog.

Sursa foto: https://aia-proiect.ro/

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s