Un week-end în Viena

Ne place Viena foarte mult, este destul de aproape de România și nu am mai fost de vreo 2 ani, asa ca un city break in Viena era perfect.  Așa că am hotărât cu Cristi să facem un roadtrip până acolo în august sau septembrie. În cazul în care nu știți, eu am o firmă de decorațiuni și aranjamente florale pentru evenimente, așa că vara mea e cam full. Dupa Untold ne-am facut bagajele si impreuna cu inca un cuplu de prieteni, vineri noaptea am pornit spre Viena.

City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena

Noi am mai fost de 2 ori dar tot iarna, în preajma sărbătorilor de iarna. Și am vrut să vedem grădinile superbe pline de flori din curtea palatului Schonbrun. Plus că am zis că înainte de toamnă ar fi momentul perfect pentru niște cumpărături :). Așa că am fost și la Outlet Pandorf pentru prima dată.

City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena

Cazare si mancare buna in Viena

Cazarea am luat-o de pe booking.com , un hotel foarte drăguț, link aici . Dacă mergeți undeva prin acest link aveți 10% reducere. So…go book now your next trip. Hotelul la care am stat noi este foarte frumos, nou, cu parcare inclusă chiar lângă hotel, în Viena foarte puține au parcare inclusă, trebuie achitată separat. Și în plus prețul foarte bun.

Am făcut 9 ore pe drum, am condus amândoi. Adelina a fost foarte cuminte, s-a jucat, a dormit, s-a uitat la un film pe tabletă. Prima oprire am făcut-o la Shopping City Sud pentru puțin shopping și pentru că ora de check-in era 14:00. Am pierdut câteva ore bune în Primark și apoi ne-am plimbat prin mall și am mâncat la Burger King. Dacă noi nu avem…mâncăm când ieșim din țară. Am ajuns la hotel, am făcut un duș și ne-am pus la somn puțin pentru că eram frânți. Pe la 8 seara am pornit cu mașina către centru pentru o plimbare și a găsit Cristi un loc fain pe Tripadvisor sa mâncăm. Am vrut un loc pentru un șnițel vienez adevărat și am ales Ef16.  Cristi asta și-a luat, eu paste de casa cu fructe de mare, delicioase ambele, plus desert creme brulle. Adelina încă mănâncă destul de puțin așa că a mâncat cu noi. Cu băuturi cu tot cred că am plătit în jur de 60 euro.

Ce am facut in Viena in vacanta

Duminică am mers la Zoo , care e lângă Palatul Schonbrunn. În interiorul Palatului am fost acum vreo 2 ani. Este foarte frumos. Ți se dă un ghid audio cu căști și te plimbi prin camerele amenajate. Tot acum 2 ani am fost și la Muzeul tehnic, care ne-a plăcut foarte mult. Este fooooarte mare și au de toate, de la mașini și avioane la sapă și loc pentru experimente. A fost foarte interesant și îl recomand cu drag dacă mergi în Viena. Acum 2 ani am fost și la Casa fluturilor și ne-a plăcut, dar este un loc mic, adică în 10 minute am văzut tot. Erau mai multe plante tropicale decât fluturi.

La Zoo Viena ne-am plimbat ore bune, este cea mai mare grădină zoologică din Europa. Ne-a plăcut foarte mult zona cu meduze și peștișori, Ade a fost fascinată de flamingo, iar eu…. Eu m-am îndrăgostit de ursulețul koala, îmi doream de muuulți ani să îl văd,iar când am ajuns lângă el nu m-am putut dezlipi de geam :)). A fost foarte frumos, ne-a plăcut mult. După atâta plimbat Adelina mea a obosit așa că i-am adus căruciorul și a adormit. Am urcat până la Gloriette ca  să vedem ce priveliște frumoasă este, dar de mâncat am vrut la Centimeter pentru că sus acolo era muult prea cald. Era totuși august.

Și la Centimeter am mai fost tocmai de aceea am revenit, mâncare muultă, trust me câand spun muuultă, și bună. Am comandat practic 1 metru de mâncare :)), pe scândura respectivă erau puse 6 feluri de mâncare cu specific austriac. A fost ff bună dar era mâncare pentru 4 persoane, nu 2 și un copil. Dar am vrut să testăm așa că eu am comandat și o negresă xxxl :)). Logic că abia jumate am putut mânca  toți 3. Data trecută am mâncat o roabă cu cartofi prajiți, grătare, paste și omletă. Prețurile… noi am plătit cu totul cam 55 euro,dar era mâncare pentru 4 persoane. Ce e ff scump în Viena….parcările. În centru sau pe lânga Schonbrunn plătești câteva zeci de euro pe câteva ore, cam 8-9 euro pe oră. Asta este…măcar ești aproape.

City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena

Am ajuns seara la Muzeul iluziilor, eram curioși toți. Am râs atât de bine că abia ne puteam dezlipi de câte un loc de poze. Este destul de micuț, intrarea prin booking.com a fost 10.5 euro/ persoana, dar nouă ne-a plăcut foarte mult. Apropo de reduceri, booking îți oferă anumite reduceri la obiectivele turistice dacă rezervi cazarea de la ei de pe site. Am vrut neapărat să urcăm și în Donau Tower și am zis că e mai frumos seara. Este deschis până la ora 12 oricum. Se vede superb toată Viena de sus și e foarte fain că au un restaurant sus sus de tot care se învârte foarte încet. O experiență frumoasă.

City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena

Repriza de shopping la Outlet Pandorf

Luni dimineața am luat micul dejun și am pornit către Pandorf. Am uitat să vă spun că aveam și mic dejun inclus, adică am plătit noi în plus 100 lei ca să nu ne complicăm. Outletul este foarte mare…imens, noi am reușit să vedem doar o mică parte, deși am stat 5-6 ore acolo. Mi-am cumpărat ceasuri  de acolo, aveau prețuri foarte bune, accesorii și ghete de toamnă.Am venit din aceasta vacanta in Viena cu portbagajul plin de cumpărături, cred că aveam și în spate plase :)). Adelinei i-a plăcut foarte mult, ne întreabă o dată la câteva zile când mai mergem noaptea în Viena că e orașul e preferat :).

City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena
City break Viena, vacanta Viena

Vă invit cu drag să mergeți dacă nu ați ajuns încă.  Târgul de Crăciun este deosebit, iar orașul este superb în perioada sărbătorilor. Trebuie să o vedeți ca să mă credeți pe cuvânt, iar un city break in Viena este perfect, fiind asa aproape.

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch sau facebook @florinakrischblog

Vă pup cu drag și vă doresc o toamnă plăcută!

signature

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s