Perete de lemn DIY

Ca să o luăm cu începutul, noi stăm la casă. Si ne plac lucururile diferite, unice, asa ca am facut un perete de lemn diy, din scânduri.  Exact, ați citit bine, din scânduri. Şi….pentru că la o casă ai fooooarte mult de muncit şi de investit faţă de un apartament, de 5 ani de zile aici se duc mare parte din banii noştri. Mă rog…şi în firmă se duc mulţi dar asta e o altă poveste. Pentru că avem o casă cu etaj, iar etajul este mansardat cam toată mobila este făcută la comandă. O faci o dată…dar bine, cum zice Cristi (soţu’ ). Am terminat mare parte din casă şi în februarie ne-am pus noi doi să renovăm biroul in  bibliotecă. Înainte aveam un dormitor provizoriu care ocupa aproape toată camera, dar care era folosit foarte rar de părinţii noştri veniţi în vizită sau de prieteni.

Proiect DIY cu lemn

Aşa că am hotărât să transformăm camera aceasta în bibliotecă birou cameră de oaspeţi. Şi am avut probleme cu gletul, efectiv se crăpa gletul şi venea jos. Daaar, tatăl meu ne+a ajutat să gletuim, zugrăvim şi să punem parchet în casă şi eu am fost mâna lui dreaptă. Aşa că am învăţat cum se face şi am decis să renovăm şi zugrăvim noi. Problema o aveam la un perete care crăpase mult prea tare ca să acoperim doar cu glet (a crăpat lemnul la uscare în perete). Aşa că am căutat…am cerut sfaturi ce să facem. Ni s-a sugerat de un prieten să punem piatră sau tapet. Piatra nu mergea de nici un fel cu peretele de cărţi pe care vreau să îl fac şi cu tapetul…aveam dubii. Ştiam că e migălos de lucrat cu el….plus că tapetul deja are toată lumea. Trebuie să ştiţi despre mine că mie îmi plac lucrurile diferite, pe care nu le are oricine, să fie amprenta ta pe orice se poate.

Şi aveam eu o idee cu un perete de lemn în minte de vreo 2 ani, văzusem eu o poză pe instagram cu o chestie foarte simplă de făcut. Problema erau bucăţile de lemn prea mici…care costau prea mult. Aaa ca să nu uit, în camera aceasta nu vreau să investim enorm, dar vreau să fie foarte drăguţă. Şi pentru că Pinterest este un prieten excelent… am început eu să caut wood wall şi am găsit poze cu perete de genul care păreau super simplu de făcut. I-a plăcut şi lui Cristi ideea mea şi ne-am apucat de treabă.

Perete de lemn diy inspiratie
Perete de lemn diy

Scânduri de la Leroy Merlin, vopsite

Practic am făcut toate calculele înainte de a cumpăra, de câte bucăţi avem nevoie, cum le aranjez pe perete ca să fie interesant, cum le tratăm să reziste şi cum sa le fac mai fine scândurile. Căci da….am făcut un perete din scânduri care a ieşit în final foarte tare.

Deci… am cumpărat scândurile din Leroy Merlin, de tăiatul lor am scăpat pentru că au un serviciu prin care contra cost îţi taie la ce dimensiuni vrei tu. Astfel nu mai trebuie să investeşti în alte scule. Primul pas a fost sa le finisez. Eu am folosit flexul la care am pus şmirghel.

Perete de lemn diy
Perete de lemn diy

Apoi le-am dat cu tratament împotriva cariilor cumpărat tot din Leroy Merlin. Iar după am început să le vopsesc. Ei bine…ideea mea a fost că nu le vreau albe sau doar gri…vreau cumva să le scot în evidenţă…dar nu vroiam să le dau cu baiţ şi lac să fie maro (nu îmi place maroul, nu avem aproape nimic maro în casă). Aşa că am cumpărat vopsea albă pentru lemn şi un pigment negru, ca să pot face diferite nuanţe de gri.

Pune imaginaţia la treabă

Aşa că am folosit 3 vase, 1 cu vopsea albă, 1 cu gri deschis şi unul cu gri mai închis. Pentru a le vopsi am folosit burete de bucătărie, în special partea abrazivă. Şi am început să vopsesc dar nu uniform cu alb, apoi dupa ce se usca bine dădeam cu foarte puţină vopsea gri închis sau deschis. Aici pur şi simplu am folosit imaginaţia, ştiam deja cum vrea să arate.

Perete de lemn diy
Perete de lemn diy
Perete de lemn diy
Perete de lemn diy

Am  prins cu holşuruburi prin batere şipcile în perete şi apoi am început să prindem scândurile cu şuruburi pe şipci. Cum vă spuneam eu am desenat şi calculat tot pe o foaie înainte ca să ştim la ce dimensiune trebuie montate.

Perete de lemn diy
Perete de lemn diy
Perete de lemn diy
Perete de lemn diy
Perete de lemn diy
Perete de lemn diy

A durat câteva ore montarea dar suntem foarte multumiţi de rezultat. Ne place foarte mult şi se potriveşte cu ce urmează în cameră. Dulapul din poză este de la Ikea. Lângă peretele de lemn diy  vom pune o canapea gri extensibilă, pe peretele opus vor urma niste pătrate albe puse random în care vom pune cărţi şi va mai fi un birou alb, cu scaun alb. Voi posta poze şi cu camera gata în totalitate.

Sper să vă inspire şi pe voi să faceţi lucruri singuri un astfel de perete de lemn diy şi dacă aveţi întrebări vă ajut cu mare drag. Din păcate nu am foarte multe poze pentru că eram prinşi cu munca şi era foarte frig afară ca să mai stau şi la poze.

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch sau facebook @florinakrischblog

Va pup şi vă doresc zile senine!

signature

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s