Sun and sea in…Turkey

Ne place marea, chiar foarte mult aşa că mergem des la ea, printre locatiile preferate fiind o vacanta in Antalya, Turcia. Să simţim mirosul de sare, să îi auzim valurile, să ne plimbăm pe nisip, sau doar să o privim cât e de frumoasă (ah… dacă închid ochii visez şi acum la ea ). Nici nu concepeam o lună de miere fără apă. Şi cum noi ne-am căsătorit în 17 septembrie se tăiau multe destinaţii din Europa pentru că era gata vara. După tot stresul nunţii şi organizării ei, am vrut să mergem într-un loc unde să profităm de relaxare. Adică să nu facem mâncare, cumpărături, să nu ne plimbăm cu maşina şi să se ocupe o agenţie de vacanţă. Nu am avut nici timp nici chef să caut eu bilete de avion, transferuri cazări etc. Cum v-am povestit ca fac pentru city -break-uri aici.  Pentru că am decis luni şi vineri am plecat. Ultra last minute :)). Pentru Turcia cam aşa se iau vacanţele, tu mergi doar cu banii şi ei asigură tot, tu mai trebuie doar să îţi faci bagajul şi să te prezinţi la aeroport :).

Luna de miere in Antalya

Aşa că prima noastră vacanţă a început in 24 septembrie. Destul de frig aţi putea crede, dar nu, în Turcia ai parte de căldura chiar şi în octombrie. Crede-mă, anul trecut am revenit acasă în 6 octombrie, dar despre asta vă spun mai multe în articolul 2 despre Turcia. Asta se întâmpla în 2011 şi atunci am ales un hotel din staţiunea Alanya. Dacă bine reţin ne-a costat 1550 euro pentru 2 adulţi cu uai (adică ultra all inclusive). Hotelul este acesta doar că atunci se numea Vikingen Resort and Spa.

Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia

Ce am facut in cele 7 zile in Antalya

Hotelul este foarte frumos, la 5 stele nici nu te aştepţi la altceva. Hotelul este situat direct pe plajă, iar camerele sunt foarte drăguţe. Acolo am aflat că Alanya este cea mai călduroasă staţiune din Antalya. Am aflat asta de la ghizii cu care am mers în excursii. Excursiile astea se plătesc extra. În ziua următoare dupa ce ajungi la hotel vine un ghid care vorbeşte limba română şi te ajută cu orice. Ei îţi prezintă ce poţi face şi tot la ei plăteşti. Şi cum ne place să vizităm am ales într-o zi o plimbare cu barca şi party cu spumă. Foarte frumos a fost, doar că eu am avut o durere groaznică de ureche şi pe barcă a fost şi mai dureros. Dar a meritat pentru experienţă şi locurile văzute. Am vizitat în altă zi şi oraşul Alanya. Este foarte interesant să ieşi din resort să vezi diferenţa. Turcia nu este o ţară foarte bogată şi faţă de luxul hotelurilor, unele locuri arată foarte rău. Iar mâncarea care ţi se oferă în excursii este la polul opus în comparaţie cu bunătăţile întinse pe mese în resorturi.

Noi am ales să vizităm şi Pamukkale, care este considertă o minune a naturii. Terasele albe din travertin prin care curge apă termală e o încântare pentru suflet. Ce este puţin obositor este că excursia începe dimineaţa pe la ora 4 sau 5 şi ajungi înapoi la hotel seara târziu. Totuşi, când ţi se prezintă excursia de către ghizii locali îţi arată poze cu toate travertinele pline cu apă. Şi ajungi acolo… şi pe lângă că multe nu au apă, doar puţine sunt deschise pentru public, să intri în ele. Asta ca să ştiţi în caz că ajungeţi acolo.

Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia

Drumul până acolo a fost distractiv pentru că am oprit la o fabrică de prosoape din bambus. Foarte moi şi delicate, by the way :). Am oprit şi la o cramă unde am gustat vinuri delicioase. Am băut vin de rodie şi este fenomenal. Şi am văzut live cum se fabrică pahare, vaze, boluri etc din onix. foarte interesant. Dar mâncarea de pe drum… vă spun sincer că seara am ajuns şi am mâncat la hotel (muult). Ahh… încă un lucru foarte fain despre hotelurile asteacu all inclusive, poţi mânca dimineaţa de pe la ora 4 (early breakfast) până seara pe la 11 jumate (late dinner). Deci vă recomand Pamukkale, e un loc ce merită văzut doar că nu mai e ca în google images.

Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia
Vacanta de familie Antalya, Turcia

Deci, prima noastră experienţă în Turcia ne-a plăcut aşa că am ales să revenim ( de mai multe ori chiar), dar despre asta în următorul articol. Ca şi o concluzie, Turcia este mai mult o destinţie de relaxare, nu de vizitat 5 locuri pe zi şi mâncat în maşină sau la o terasă. Pentru astea…alegeţi Grecia. Oricum, recomandarea numarul 1 pentru familiile cu copii este o vacanta in Antalya, Turcia.

Sper că v-a ajutat părerea mea şi în articolul următor vă scriu despre Belek. So…stay tuned.

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch  sau facebook  @florinakrischblog

Vă pup cu drag şi vă doresc zile senine,

signature (1)

2 comentarii

  1. […] Hotelul are loc de joacă şi 2 piscine pentru copii, plus activităţi pentru cei mici. În schimb nu are grădină foarte mare. Personalul s-a comportat exemplar. Erau ospătari pe role la piscine şi te serveau, pe plajă erau iar câţiva ospătari care se plimbau într-una cu băuturi reci, ceea ce noi nu am mai văzut la hotelurile la care am mai stat. Despre ele am scris aici şi aici. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s