Reţetă Pavlova cu fructe

Hello,

Pentru cei care nu mă cunosc vreau să fac o scurtă prezentare. Sunt Florina şi adooor dulciurile, am chiar o dependenţă de ciocolată :)). Şi îmi place mult să gătesc, în special prăjituri. Adică… la câteva zile noi avem desert în casă. Pentru că nah…pofte :)). Când văd o prăjitură pe instagram sau facebook caut repede reţeta şi mă apuc de treabă. Şi… cum pavlova arată bestial, bineînţeles că am încercat şi eu. Şi am găsit o reteţă foarte simplă pe care am făcut-o acum de Paşte. În caz că se mai uită cineva pe Paprika Tv o tipă Nigella a făcut reteţa de pavlova cu fructe , emisiunea cred că se numeşte Nigella si reţetele ei. Deci… dacă vreţi să încercaţi avem aici ingredientele.

Ingrediente pentru pavlova

 • 5 albuşuri de ou
 • 250 grame de zahăr ( eu pun tot timpul mai puţin zahăr la orice prăjitură de când o avem pe Adelina, aici am pus cam 220 grame)
 • 2 linguriţe amidon de porumb
 • 2 linguriţe de oţet ( eu am pus oţet de mere, aşa aveam în casă )
 • 1 jumătate de linguriţă de piper
 • 200 ml frişcă vegetală pentru cremă
 • fructe proaspete pentru decor ( eu am folosit căpşuni, afine şi kiwi, dar puteţi pune ce doriţi)
 • puţină zeamă de lămâie ( se stoarce puţină la sfârşit peste fructe)
 • puţină ciocolată albă sau zahăr praf pentru decor

  Reţetă Pavlova cu fructe
  Reţetă Pavlova cu fructe

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă cu un mixer până când spuma nu mai cade de pe mixer, sau dacă întorci farfuria şi nu se prelinge spuma. Apoi se pune zahărul şi se amestecă în continuare cu mixerul până când spuma devine lucioasă şi zahărul este topit.

Apoi adăugaţi cele 2 linguriţe de amidon, piperul ( acesta se pune pentru a accentua gustul fructelor şi pentru a lua din dulceaţa bezelei) şi cele 2 linguriţe de oţet.

Amestecăm în continuare până se încorporează bine şi apoi punem compoziţia în tava de cuptor pe hârtia de copt. Se face un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm, înalt cam de 2-3 degete. Aranjaţi spuma cu un cuţit lung sau cu o spatulă. Eu am pus 6 albuşuri şi zahărul necesar pentru 6 ouă pentru a face şi 4 mini pavlova.

Cuptorul se preîncălzeşte la 170 de grade, dar se reduce temperatura la 140 de grade când băgaţi bezeaua la cuptor. Se lasă 60 minute, iar la sfârşit opriţi cuptorul şi o lăsați să se răcească înăuntru ca să nu crape. Abia apoi o scoateţi din cuptor. Dacă doriți să fie cât mai albă setați cuptorul la 110 grade și măriți timpul de coacere la 1 oră și 30 de minute.

Reţetă Pavlova cu fructe
Reţetă Pavlova cu fructe

Pentru cremă bateţi frişca la mixer până are consistenţa de spumă . Puteţi face si cremă de mascarpone şi frişcă dacă doriţi. Frişca se pune doar când bezeaua s-a răcit complet. Cu o spatulă decoraţi cu frişcă ( nu vă chinuiţi să fie perfect drept pentru că decoraţi cu fructele) şi apoi daţi frâu liber imaginaţiei şi puneţi fructele. Căpşunele arată foarte bine cu codiţă cu tot, eventual le puteţi tăia in 2.

Dupa ce aţi aşezat toate fructele, stoarceţi putină zeamă de lămâie peste ele şi apoi presăraţi puţin zahăr praf sau ciocolată albă. Eu am tăiat ciocolată albă cu ustensila pentru curăţat cartofii (nu ştiu cum se numeşte).

Bezeaua se poate coace cu o zi sau chiar 2 înainte, frişca o puteţi pregăti cu o zi înainte, dar pentru a avea un gust delicios asamblaţi doar cu 1 oră înainte de servire. Şi se poate păstra la frigider o zi. Este excelentă pentru o dupa amiază cu familia sau cu prietenii. Sigur vă veţi îndrăgosti de ea. In plus… arată bestial! Dacă aveţi mai mulţi invitaţi o idee bună este să faceţi mini pavlova, în tavă faceţi multe mini porţii din bezea :).

Reţetă Pavlova cu fructe
Reţetă Pavlova cu fructe
Reţetă Pavlova cu fructe
Reţetă Pavlova cu fructe

And now… enjoy it!

Mă găsiți și pe instagram @florinakrisch  sau facebook  @florinakrischblog

Vă pup cu drag şi vă doresc zile senine,

signature (1)

Sharing is caring 🙂

Follow me on Instagram @florinakrisch

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s